Генпрокурор Юрій Луценко заявив гаранту України Петру Порошенку, що готовий подати у відставку. Основною причиною такого радикального рішення він називає ситуацію, у якій його зробили "крайнім" в історії з "списком Йованович". Про це 23 березня повідомляють українські ЗМІ з посиланням на джерела в оточенні Луценка.

Нагадаємо, 20 березня інтерв'ю The Hill Юрій Луценко заявив, що під час його першої зустрічі з послом США в Україні Марі Йованович, та передала йому список осіб, стосовно яких не можна проводити розслідування. У коментарі The Hill представник Держдепу США назвав ці твердження Юрія Луценка «відвертою фальсифікацією».

Однак, Генпрокурор Україні не міг би дати таке інтерв'ю без рекомендацій Петра Порошенка. Швидше за все, це було зроблено із ціллю, щоб сподобатися Трампу і республіканської частини істеблішменту. Таким чином гарант сподівався заручитись їх підтримкою на виборах і після них. Але не було враховано, що «наїзд» на посла США буде сприйматися як наїзд на Америку. Після цього Петро Порошенко нібито «дав задню», зробивши крайнім Луценко. Варто зазначити, що Юрія Луценка це обурило і він повідомив президенту, що готовий подати у відставку до закінчення президентських виборів.

Нагадаємо, "ЄС відкрив проти Порошенка, Кононенка та Гладковського кримінальні кейси", - Дубинський. Журналіст Олександр Дубинський розповів про переслідування найвищих українських політиків.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", екс-чиновник МВС звернувся до Порошенка.

Також "Знай.ua" писав, що Дубинський назвав Кличка д*білом.

Порошенко пролітає: у другому турі Зеленський зустрінеться з Тимошенко - Пальчевський