Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У штабі Порошенка відповіли на звинувачення Тимошенко

У передвиборчому штабі президента України Петра Порошенка заявляють, що поширена раніше лідером партії «Батьківщина» кандидатом на пост глави держави Юлією Тимошенко інформація про нібито початок кримінальних проваджень кіпрським судом і низкою європейських антикорупційних органів проти Порошенка є фейком.

«Черговий фейк від Тимошенко — поширення нею дезінформації про нібито початок проти П. Порошенка кримінальних проваджень кіпрським судом і низкою європейських антикорупційних органів», — йдеться в заяві виборчого штабу Порошенка.

Зокрема, у штабі наголосили, що неправдивість тверджень Тимошенко підтвердило Європейське бюро з питань протидії зловживанням і шахрайству (OLAF).

У цьому зв'язку у штабі Порошенка переконані, що згадана заява Тимошенко містить ознаки «політичного шахрайства», і очікують від неї вибачень «за свідоме тиражування брехні».

«Ще одним джерелом поширення фейків став інтернет-ресурс, який редагується і модерується відомим чорним піарником, який свою далеку від журналістики брудну справу прикриває репортерським статусом на каналі «1+1», — йдеться в заяві.

«Така синхронізація зусиль ще раз доводить, що Володимир Зеленський – далеко не єдиний кандидат, фігурою якого Ігор Коломойський «ходить» на цих виборах. Так само він поставив і на Юлію Тимошенко», – додали у штабі Порошенка.

Крім того, передвиборчий штаб Порошенка закликав ЗМІ в останній тиждень перед виборами особливо ретельно перевіряти інформацію на предмет фейків і недостовірності.

Напередодні Юлія Тимошенко заявила на прес-конференції, що проти Порошенка та його оточення ведуть антикорупційне розслідування Кіпрський суд, Британське агентство по шахрайству в особливо великих розмірах (SFO) і організація Євросоюзу по боротьбі з шахрайством (OLAF).

Нагадаємо, Соціологічна група «Рейтинг» 19 березня оприлюднила результати нового опитування, згідно з яким лідером президентського рейтингу залишається Володимир Зеленський, якого готові підтримати 24,9% тих, хто визначився та має намір голосувати. Далі йдуть Тимошенко — 18,8%, Порошенко — 17,4%, Юрій Бойко — 10,2%, Анатолій Гриценко — 9,4%.

31 грудня в Україні розпочалася передвиборча кампанія виборів президента-2019. Голосування у першому турі виборів президента України відбудеться з 8:00 до 20:00 31 березня. Офіційні результати голосування українців мають оприлюднити не пізніше 10 квітня. Якщо буде другий тур, він відбудеться 21 квітня.