Харківські силовики викрили call-центр, який ошукував прихильників шопінгу в інтернеті (ФОТО)

Харківські правоохоронці припинили діяльність call-центру, працівники якого ошукували громадян

Аліна Гаєвська
Журналіст регіональної редакції Depo.Харків
Харківські силовики викрили call-центр,…

У Харківській області проводять досудове розслідування за фактом шахрайства з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

Встановлено, що оператори так званого call-центру розміщували в інтернеті оголошення про продаж товарів народного користування, повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області. 

Після оплати вони зв’язувалися з покупцями від імені працівників виконавчої служби, казначейства або банків та заявляли про наявність неіснуючих обтяжень на проведення купівлі-продажу товарів у конкретних продавців.

У тому числі оператори привласнили майже 700 тис. грн одного з потерпілих після придбання ним оздоровчого поясу для лікування.

Під час обшуків правоохоронці вилучили чорнові записи, 55 мобільних телефонів, понад 100 сім-карток та п’ять банківських карток. Вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру та обрання запобіжних заходів.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

У прес-службі Національної поліції додали, що зловмисники орендували приміщення у Запоріжжі, де працювали 15 осіб. Потерпілими ставали як мешканці України, так і сусідніх країн.

За даними слідства, організував діяльність центру 32-річний мешканець Запоріжжя. Його працівниками були 15 осіб віком від 28 до 49 років. Клієнтські бази даних зловмисники купували у DarkNet.

Отримані шахрайським шляхом кошти переказували на електронні гаманці, картки, а також переводили у криптовалюту, які надалі конвертували в готівку на території України.

Харківські правоохоронці викрили групу шахраїв

Правоохоронці викрили шахраїв, які ошукували громадян

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові виявили партію товарів для туризму, які планували незаконно переправити на територію Росії

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme