В Ізраїлі шестеро ув'язнених за тероризм втекли з в'язниці через тунель

В Ізраїлі шестеро ув'язнених за тероризм втекли з в'язниці через тунель

В Ізраїлі шестеро ув'язнених за тероризм втекли з в'язниці через тунель
. АР

В Ізраїлі шість ув'язненнях палестинців, причетних до терористичної діяльності втекли з в'язниці через тунель.

Правоохоронці вважають, що чоловіки протягом кількох місяців викопували тунель зі своєї камери. Він вів до дороги біля стін в’язниці Гілбоа, передає ВВС.

Про втечу в'язнів правоохоронцям повідомили фермери, які помітили, як ті тікають полями. Серед втікачів — колишній керівник бойовиків "бригади мучеників "Аль-Акса" та п'ять учасників "Ісламського джихаду". Офіцер ізраїльської в'язничної служби описав цю втечу як "серйозний провал безпеки та розвідки", натомість палестинські бойовики назвали його "героїчним".

На фотографіях та відео, які опублікували ізраїльські правоохоронці, видно невеликий отвір під раковиною та ще один — посеред ґрунтової дороги, що проходить уздовж стін в’язниці.

В Ізраїлі шестеро ув'язнених за тероризм втекли з в'язниці через тунель
Отвір знайдено під раковиною у камері втікачів. АР

Що відомо

  • Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц підписав указ, що дозволяє арештувати 84 електронних гаманці із криптовалютами членів організації ХАМАС на близько 7,7 млн доларів.
  • Конфлікт між Ізраїлем і Палестиною загострився 7 травня, коли сталися сутички між ізраїльською поліцією та палестинськими протестувальниками в Єрусалимі.
  • 10 травня на Храмовій горі в Старому місті Єрусалиму поновилися сутички між палестинцями та ізраїльськими силовиками, внаслідок чого постраждали сотні осіб.
  • 12 травня Ізраїль знищив будівлю медіацентру в секторі Гази, де розташовувалися офіси декількох центральних ЗМІ Палестини.
  • 13 травня Міноборони Ізраїлю оголосило про мобілізацію 9 тисяч резервістів на тлі конфлікту з Палестиною попри спроби перемовників встановити перемир’я.
  • 15 травня Ізраїль заявив, що піддався ракетним обстрілам з території Сирії та сектора Гази. У зв’язку з цим роботу центрального аеропорту країни Бен-Гуріон обмежили, а всі рейси перенесли в аеропорт Рамон.
  • Лідери палестинського руху ХАМАС закликали Ізраїль відмовитися від ідеї виселення арабів з їхніх будинків у Єрусалимі та звільнити затриманих під час протестів.
  • 15 травня Ізраїль ракетним ударом розбомбив 11-поверхову будівлю в секторі Гази, в якій розташовувалися офіси світових засобів масової інформації, включаючи The Associated Press та телеканал Al Jazeera.
  • Рада безпеки ООН 16 травня провела екстрене засідання через загострення на Близькому Сході та закликала палестинську та ізраїльську сторони негайно припинити бойові дії.
  • Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що за час боїв у секторі Гази загинули щонайменше 150 палестинських бойовиків, більшість із яких були членами ісламістського руху ХАМАС.
  • 20 травня Рада безпеки Ізраїлю оголосила перемир'я в секторі Гази.
  • 16 червня Ізраїль вперше після перемир'я завдав авіаударів по Сектору Гази.
  • 19 червня Палестина скасувала угоду з Ізраїлем про постачання вакцин.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок