UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Прокуратура Києва прийшла з обшуками в Шевченківську РДА

Через ремонт скверу в Шевченківській РДА Києва проходять обшуки

Надія Собенко
Журналіст розділу Depo.Київ.
Прокуратура Києва прийшла з обшуками в Ш…
Фото: Київська міська прокуратура

Столична прокуратура проводить обшуки в Управлінні містобудування та архітектури Шевченківської РДА.

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Обшук проводиться в межах розслідування кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів службовцями управління під час здійснення капітального ремонту скверу у Шевченківському районі столиці.

Як зазначили у прокуратурі, за результатами публічних закупівель в кінці 2020 року між Управлінням містобудування, архітектури та землекористування та приватним підприємством укладено договір щодо проведення капітального ремонту "Забезпечення реалізації громадського проекту "Екопарк" з провадженням енергозберігаючих технологій та інноваційних екосистем" на вул. О.Гончара 5-7 в м. Києві.

Роботи мали бути повністю виконані у грудні 2020 року.

"Під час огляду встановлено, що роботи виконано неякісно, не в повному обсязі, з використанням матеріалів на суму близько 500 тис. грн. Разом з тим, за цим об’єктом в кінці грудня 2020 року Управлінням містобудування, архітектури та землекористування повністю здійснено оплату робіт на всю суму договору у розмірі понад 1, 4 млн гривень та підписано всі акти виконаних робіт", – йдеться у повідомленні.

Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили тендерну документацію, акти приймання-передачі виконаних робіт, а також коригувальні акти, які приховувалися на момент допиту службових осіб управління та виконання ухвал про тимчасовий доступ до речей і документів.

Досудове розслідування триває, слідчі чекають на висновки судово-будівельної, економічної експертиз для визначення розміру завданих збитків.

Нагадаємо, 31 серпня прокуратура Києва прийшла з обшуком на підприємство "Київжитлоспецексплуатація", що займалося капремонтом будинків. Слідчі дії провели у межах кримінального провадження щодо привласнення коштів, передбачених на капремонт під'їздів у житлових будинках столиці.

Прокуратура також провела обшуки на комунальному підприємстві "Плесо" у рамках кримінального провадження щодо розтрати коштів місцевого бюджету.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme