Забезпечувати безпеку в Умані допомагають водолази (ВІДЕО)

06 вересня 2021, 13:50

Серед релігійних відправлень, які проводяться хасидами напередодні Нового року, особливе місце займає ритуальне занурення у відкритих водоймах. Місцем для цього серед прочан, які прибули до Умані є затоплений кар’єр, глибина якого місцями складає понад 8 - метрів.

Про це інформують черкаські рятувальники.

Напередодні, відділенням водолазно-рятувальних робіт Управління обстежено та очищено від небезпечних предметів близько 3500 кв.м. дна водойми, що буде використовуватися прочанами під час релігійних обрядів. Серед виявлених водолазами предметів: залишки будівельних матеріалів, автомобільні шини, пластикові та склянні пляшки, тощо.

Варто зазначити, згідно Плану реагування на надзвичайні ситуації, пожежі та події під час паломництва брацлавських хасидів до міста Умані, на час релігійних обрядів, водолази чергують на двох постах, а саме: на ставку Мегомметр і кар’єрі, на якому чергують відділення водолазно-рятувальних робіт на двох аварійно-рятувальних човнах.



На місцях дислокації постійно знаходяться човни із водолазами і медичні працівники, які у будь яку хвилину готові професійно відреагувати на небезпеку та надати кваліфіковану допомогу. 

Усі найцікавіші новини Черкас та регіону можна отримувати на нашому каналі в Telegram

Поділитись
Вгору