in ,

Електричний «Гелендваген» піде в серію: Mercedes-Benz EQG показали на публіку

У 2024 році Mercedes-Benz запустить серійне виробництво батарейного G-Class.

Публічна презентація електричної версії культового позашляховика відбулася на виставці IAA MOBILITY 2021 у Мюнхені. Поки Mercedes-Benz EQG існує в якості близького до серії прототипу. Електрифікувати «Гелік» колишній голова правління концерну Daimler Дітер Цетше обіцяв три з половиною роки тому, під час прем’єри Mercedes-Benz G-Class нового покоління.

Concept EQG побудований на шасі звичайного G-Class, тобто у нього така ж рамна конструкція з незалежною передньою підвіскою та нерозрізним заднім мостом.

Як зазначено в офіційному прес-релізі, електричний «Гелік» укомплектований чотирма електродвигунами, встановленими «поруч з колесами». Таке рішення призвело до перегляду конструкції трансмісії. Що саме довелося змінити, не уточнюється. Немає й технічної інформації про електропозашляховик. При цьому у компанії обіцяють, що електрична версія за деякими параметрами перевершить бензинову, а перед виходом на ринок пройде аналогічну програму тестування у Гратці.

Зовні електричний G-Class можна ідентифікувати по характерній для EQ-моделей чорній передній панелі з «намальованою» світлотехнікою решіткою радіатора та фірмовою трипроменевою зіркою по середині. Найпомітніша відмінніть на кормі – замикаючийся бокс для зарядного кабелю на місці традиційної «запаски». Також електричному «Геліку» дісталися особливі 22-дюймові легкосплавні колісні диски.

Як раніше повідомляв Autogeek, концепт кросовера Mercedes-Benz EQS від Maybach представлено офіційно.

За матеріалами: Mercedes

Подобається контент? Підтримай Autogeek на Patreon!
Become a patron at Patreon!

Терміни горять: до виробництва електромобіля Apple Car можуть долучити компанію Toyota

Новий електромобіль BMW i Vision Circular буде повністю виготовлений з перероблених матеріалів