В Україну йде перше "бабине літо": синоптик дала прогноз погоди на тиждень

Прогноз погоди в Україні на цей тиждень - 6 по 12 вересня

Новий тиждень розпочався в Україні гострим, свіжим, навіть холодним, повітрям. Температура була низькою вже минулої ночі, та інколи навіть наближалася до нуля, тому, через що спостерігалися заморозки. Втім, найближчої ночі проти вівторка, така ж картинка термічна затримається, а вдень країна почне потроху прогріватися.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

Читайте також:

Читайте також: Затишна Чорногорія чи розкішні ОАЕ? Куди поїхати у відпустку у вересні

За її словами, протягом дня 7-го вересня у більшості областей України очікується +15 +20 градусів, на Закарпатті та на Півдні до +23 градусів.

Заморозки на ґрунті ще затримаються, проте вже з середи тижня стане інтенсивніше теплішати, і вночі, і вдень. Антициклон Hermelinde блокуватиме будь-які опади, в Україні переважатиме суха сонячна погода. 

"Тут дехто казав, що яке це зараз бабине літо? Так, зараз якраз в нас перше бабине літо. Воно, зазвичай, триває з кінця серпня, від Пречистої, до орієнтовно, 11 вересня. Антициклон, сухо, павутинка літає (в лісі, в парках літає, аж ого), слабкий вітер, зоряна ніч, сонячний день... Все правильно", - написала Діденко.

У Києві вівторок, як і весь тиждень, стоятиме суха, малохмарна і сонячна погода. Температура повітря найближчої ночі очікується +3 +6 градусів, на околицях до заморозків на ґрунті, вдень передбачається до +18 градусів.

"Впродовж тижня у Києві, як і в усій Україні, ставатиме тепліше, заморозки відступлять, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +20 й за +20 градусів, дощі малоймовірні. Цей тиждень обіцяє розкішну погоду", - додала синоптикиня.

Більше про можливу погоду в Україні у 2021 році

  • У вересні 2021 року погода в Україні буде загалом близькою до кліматичної норми. Так, середня місячна температура в перший місяць осені в Україні передбачається на рівні +14... +18 градусів, у Карпатах +11..+12 градусів, що близько до кліматичної норми.
  • В Укргідрометцентр розповіли про зміни клімату в світі. За словами Миколи Кульбіди, через 20−25 років зими в Україні взагалі може не бути.
  • Водночас український еколог Олександр Соколенко зазначив, що зими в Україні можуть стати як більш м’якими, так і більш холодними.

Більше оперативних новин шукайте в Telegram та Viber Новини.LIVE.