Що зміниться на новій сесії Верховної Ради?

Після літнього відпочинку на пляжах Франції та Швейцарії, де нардепи провели свої літні відпустки, Верховна Рада знову починає свою роботу. Про головні зміни і акценти в роботі Парламенту розповів Голова ВРУ Дмитро Разумков під час брифінгу, що відбувся сьогодні в будівлі Ради.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

"Післяковідне" опалення і гроші для лікарень

Відкриття 6-ї сесії Верховної Ради України ІХ скликання відбудеться завтра, 7 вересня.

Як відзначив Дмитро Разумков, першочерговим питанням для Парламенту стане COVID-забезпечення лікарень, яке на початку першої хвилі коронавірусу відверто "кульгало" – тоді у багатьох медзакладах не вистачало ані ліжок, ані медикаментів.

"Ми можемо сьогодні говорити про погіршення ситуації. Верховна Рада до цього готова – також я сподіваюсь, усі необхідні кошти для цього будуть передбачені в бюджеті. Ми будемо заслуховувати колег із профільного Комітету і колег із міністерств, щоб розуміти, в якій стадії ми знаходимося", - повідомив в ході брифінгу Голова Верховної Ради.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Вакцинація - фото МОЗ України
Вакцинація - фото МОЗ України

Одним з ключових питань стануть і тарифи опалювального сезону.

"Все, що буде залежати від Парламенту, ми будемо робити, щоб допомогти в ці непрості, післяковідні часи суспільству пройти через ці виклики, що також є", - зазначив Дмитро Разумков.

Карантин, кадр з відео
Карантин, кадр з відео

"Перешерстять" ЗМІ: хто зможе потрапити до Ради?

Саме з цього вересня буде змінено і доступ до головної будівлі Верховної Ради.

Зокрема, мова йде про журналістів, які за посвідченням мали можливість працювати в ложі преси сесійної зали та кулуарах.

"За цей рік ми змогли побачити, скільки насправді ЗМІ висвітлюють діяльність Верховної Ради – працювала і Робоча група з цього приводу. З 7 вересня частина кулуарів буде відкрита для журналістів – буде дещо обмеження по кількості", - відзначив очільник Парламенту Дмитро Разумков.

Тож вже днями буде запроваджений особливий механізм проходження до Парламенту.

Журналісти, Верховна Рада - фото Знай.ua
Журналісти, Верховна Рада - фото Знай.ua

Планується значне скорочення списку журналістів, які зможуть працювати безпосередньо в будівлі ВРУ.

"Сьогодні акредитованих в Раді понад 3 тисячі журналістів. Реально за цей рік ми побачили, що людей, які працюють в цьому напрямку, близько 100. Буду звертатися до наших Управлінь і ми, я думаю, зможемо відпрацювати той механізм, який буде зручний і для ЗМІ, і для роботи Верховної Ради", - підкреслив Дмитро Разумков.

Журналісти, Верховна Рада - фото Знай.ua
Журналісти, Верховна Рада - фото Знай.ua

Проте, конкретних цифр і методів "відсіювання" представників ЗМІ почути так і не вдалося.

Як наголосив Голова Парламенту, більш детальну інформацію незабаром має надати прес-служба та Інформаційне управління ВРУ.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що Верховна Рада витратить 14 млн на LED-тризуб, кінозал і килимові доріжки.