Національне антикорупційне бюро має розслідувати незадекларований заступником міністра фінансів борг перед банком в 100 тис доларів, і можливі факти зловживання службовим становищем. Про це заявив керівник платформи «Національна стратегія розвитку» Дмитро Співак.

За його словами, він звернувся до НАБУ, щоб агентство провело розслідування факту приховування від офіційного декларування іпотечного зобов'язання на 100 тисяч доларів заступником міністра фінансів Світланою Воробей.

«У своїй декларації пані Воробей приховала, що у неї є борг у 100 тисяч доларів. І не перед ким-небудь, а перед «ТАС». Банк "ТАС" - це банк Сергія Тігіпка. Спливла ця інформація в реєстрі прав на її 4-кімнатну квартиру. Тобто, 100 тисяч доларів офіційного боргу приховала в декларації", - пояснив співак.

Він також не виключив, що у зв'язку з цим, можливо, мали місце факти зловживання службовим становищем з боку заступника міністра фінансів, нагадавши, що раніше Світлана Воробей працювала в підпорядкуванні власника банку «ТАС» Сергія Тігіпка.

"Незадекларовані кошти стосуються саме того банку, з власником якого с.Воробей має особисті та довголітні стосунки. Більш того, вона перебувала в підпорядкуванні власника ТАСкомбанк Тігіпко. Раніше заступник міністра фінансів України Світлана Воробей довгий час працювала помічником бізнесмена Тігіпка, в тому числі в період його депутатської каденції виконувала повноваження його офіційного помічника-консультанта на платній основі», - йдеться у зверненні співака в НАБУ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, раніше стало відомо, що згідно з даними Державного реєстру прав на нерухоме майно заступник міністра фінансів Світлана Воробей в кінці 2013 року уклала договір іпотеки з банком «Таскомбанк» на суму в 100 тисяч доларів США строком на 7 років. Термін погашення зобов'язань-24 вересня 2021 року. Однак у поданих Світланою Воробей деклараціях згадок про ці зобов'язання перед банком немає.