Політолог Руслан Бортник у своєму блозі «Підсумки тижня» розповів, чому Україна ввела заборону для в'їзду на територію країни автомобілів на придністровських номерах, а також пояснив, чому президент Молдови попросила перенести такі обмеження на більш пізній термін.

«Ускладнилася ситуація на наших південно-західних кордонах. Державна прикордонна служба підтвердила заборону на в'їзд на територію України авто на придністровських номерах. Виглядає так, що Україна вирішила використовувати придністровський чинник для надання додаткового тиску на Росію», - розповів Бортник.

Політолог вважає, що це може бути викликом Путіна на розмову або спробою обміняти це на щось інше. При цьому, за його словами, навіть Молдова проти таких кроків з українського боку, і президент Молдови Мая Санду просила перенести ці обмеження на більш пізній термін.

«Молдова і Придністров'я домовилися про нові, нейтральні номери, які будуть всі визнавати. Молдова навіть відкрила центри видачі цих нейтральних номерів в Рибниці і столиці Придністров'я. Але Україна не послухалася», - каже Бортник.

Він зазначив, що раніше говорив про те, що потенційно Придністров'я може бути елементом домовленості між Україною і Молдовою і спільного здійснення тиску на РФ, але, очевидно, сьогодні це не в молдовських інтересах, а тільки в українських.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«При цьому, вводячи такі обмеження, Україні не варто забувати, що все ж на території Придністров'я проживають за різними оцінками від 50 до 100 тисяч українських громадян», - додав політолог.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Ялі, що Байден зараз починає реалізовувати курс Трампа на поліпшення відносин з РФ.

Також Знай.ua повідомляв, що Атаманюк пояснив на прикладі Януковича, чому не можна вести багатовекторну політику.