Новини 25 жовтня: фейкова "Дія", проросійські Telegram-канали

Понеділок, 25 жовтня 2021, 21:13
Новини 25 жовтня: фейкова Дія, проросійські Telegram-канали
фото: дія

Шахраї створили фейкову "Дію", щоб підробляти ковід-сертифікати; РНБО виявила пул проросійських Telegram-каналів та їх адміністраторів — актуальні новини 25 жовтня.

Про "Дію"

Міністр цифрових трансформацій Михайло Федоров повідомив, що шахраї створили фейковий застосунок "Дія" для Android, де можна редагувати дані про вакцинацію, вік та іншу інформацію.

"Тут одні умільці для Android зробили фейкову копію програми з документами в дизайн-стилі "Дії", яка встановлюється за посиланням, не з Google Play (формат apk). Мета - створювати підробки ковідних сертифікатів, фейкових паспортів для покупки алкоголю неповнолітніми", — заявив міністр в своєму Telegram.

Федоров зазначив, що той, хто купує подібні "сервіси", може потрапити під статтю "підробка документів".

Про Telegram-канали

РНБО України виявила низку телеграм-каналів, які ширять дезінформацію на користь російської влади. Йдеться про Klymenko Time, VESTI, Шептун, Вадим Рабинович та інші.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

"Путін дограється до того, що українські ракети будуть спрямовані на Москву" — Арестович заявив, що активну співпрацю України з НАТО Кремль спровокував сам окупацією та агресією, і що найкращий вихід для Росії – піти на мирне врегулювання ситуації.

Експерти Київської школи економіки прогнозують, що вже найближчими тижнями в Україні буде близько 30 тисяч нових хворих на коронавірус за добу. Також вони вважають, що "до 7 тисяч госпіталізованих за добу – це також реалістичний сценарій".

Єврокомісія перерахувала Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги — кошти спрямують на підтримання економічної стабілізації в Україні.

З 8 листопада в Україні відсторонятимуть від роботи працівників освіти і чиновників, які не мають щеплень проти СOVID-19.

Правозахисники заявляють, що дві третини медичних установ на території тимчасово окупованих територій Донеччини та Луганщини всуціль заповнені хворими на коронавірусну хворобу.

​За добу 24 жовтня в Україні зафіксували 14 634 нових випадки COVID-19 і 330 летальних випадків, госпіталізували 3 912 осіб, одужали 4 598 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 101 331 людину.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News