Заклади харчування у «червоній» зоні втратили третину обігу за тиждень

Заклади харчування у «червоній» зоні втратили третину обігу за тиждень

Виручка закладів в інших зонах знизилася на 22%

Заклади харчування у 	«червоній» зоні втратили третину обігу за тиждень
Фото: pixabay.com

Заклади громадського харчування, що з 18 жовтня почали працювати в «червоній» зоні, скоротили свою виручку на 34% за тиждень. Про це йдеться у дослідженні компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster.

Падіння спостерігалося у закладах всіх зон, та передусім йдеться про заклади Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Одеської областей.

У разі введення «червоного» рівня епіднебезпеки заклади громадського харчування працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат. Виручка закладів в інших зонах у цей період просіла менше – на 22%.

Гості стали рідше відвідувати заклади у «червоній» зоні. Кількість транзакцій з 18 по 24 жовтня впала на 30% у порівнянні з попереднім тижнем. У закладах в інших областях спад становив 17%. Скоротився і середній чек – у «червоній» зоні він зменшився на 28%, в решті областей – на 16%.

Раніше повідомлялося, що лише чотири регіони залишаються у «жовтій» зоні карантину. Водночас шість областей опинилися у «червоній» зоні епіднебезпеки.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло