Свою думку він виклав у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Нинішнє становище – наслідок невігластва чиновників та їхньої прихильності до кон'юнктури. Йдеться про політичну кон'юнктуру. Вони хотіли показати, що Україна – майстер спорту з боротьби з COVID-19 та домогтися, щоб за критеріями Євросоюзу вона потрапила до зеленої зони. Найбільшою помилкою Кабміну було скасування протиепідемічних заходів на літо. При цьому Віктор Ляшко чудово розумів, що це спричинить те, що південноазійський штам «Дельта» з'явиться на території України набагато раніше. Відпускна міграція мала посилити поширення цього штаму і призвести до експоненційного зростання захворюваності та смертності в осінньо-зимовий період», - каже експерт.

Він нагадав, що лікарі-епідеміологи наперед попереджали про такий розвиток подій.

«Влада проігнорувала попередження епідеміологів. А вони говорили, що штам «Дельта» вже виявлено у Криму, з яким межує Херсонська область. Тоді ж йшлося про те, що пацієнтам із цим штамом потрібно у п'ять-шість разів більше кисню, ніж хворим минулого року», - зазначає Сергій Кравченко.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявляв, що керівництво МОЗ надто сподівалося на високі темпи вакцинації.

Також Знай.ua повідомляв, що Кравченко поскаржився на неуважність до прогнозів епідеміологів.