На Рівненщині дітей, які не мають щеплень від поліомієліту, не пустять у школи та садочки. А все через спалах цієї хвороби у селі, неподалік Рівного. Півторарічну дівчинку паралізувало. Ще шестеро дітей з її родини виявились носіями поліо, бо нещеплені. Надзвичайною ситуацією регіонального масштабу визнали дану подію і розпочали вакцинацію від поліомієліту. Тепер дітей, які не мають такого щеплення - ні в садок, ні в школу - не пустять.

Такими повідомленнями вже рясніють батьківські чати.

Дані заборони діють вже, для дітей всієї Рівненщини. Нагадаємо, у селі Велика Омеляна, Рівненського району, виявили спалах поліомієліту. У багатодітній родині паралізувало півторарічну дівчинку. Ще шестеро дітей у сім'ї - є носіями хвороби. Бо не мають щеплень.

Дітей у даній громаді у швидкому порядку почали вакцинувати від поліомієліту і навіть тих, хто мав планові щеплення.

Щоправда багато батьків були проти. Вакцинація тривала повільними темпами. Аби переконати - медики проводили зустріч з батьками відмовниками.

67 відсотків дітей провакциновано у Великоомелянській громаді станом на сьогодні. Цього не достатньо для колективного імунітету.

Тому тепер без щеплень від поліомієліту - у школи та садочки дітям зась. Така вимога безстрокова.

І додає, це стосується не лише поліомієліту, а й всіх обов'язкових щеплень, які передбачені календарем. Тому радить батькам не гаяти часу. Винятків ні для кого немає. Лише протипокази у дитини. У такому разі батьки повинні пред'явити довідку від сімейного лікаря.

Читайте також: У Рівному не вистачає кисню для розгортання додаткових ковідних ліжок у лікарнях