Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

«Хто заплатить за зелені технології та боротьбу з кліматом? Це вічне питання, яке ніяк не можуть вирішити, тому що бідні країни вважають, що розвинені промислові держави мають платити за це», - наголосив Куса.

За словами експерта, у 2015 році обговорювалася ініціатива, що провідні держави світу повинні скидатися по 100 млрд доларів, щоб допомагати бідним країнам, що розвиваються, будувати зелену економіку, яка вимагається від них.

«Ви ж вимагаєте від нас зеленої економіки? Тож допоможіть грошима, бо у нас їх немає». Країни, які залежать від копалин, не можуть самостійно перейти на новий технологічний уклад без відповідного влиття. Їм потрібні гроші, щоб заливати економіку у разі, якщо такий перехід викличе соціальне потрясіння», - наголосив Куса.

На думку експерта, не було ще жодного року, коли збирали цю суму для допомоги бідним країнам. Як зазначив Куса, багаті країни не готові виділяти гроші з бюджету, а бідні країни у свою чергу не готові без допомоги починати щось робити в плані зеленої економіки.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

«Вони (бідні країни, - Ред.) справедливо порушують питання: «Ми не здійснюватимемо цей перехід, ризикуючи всім», адже політики ризикують своїми позиціями та стабільністю держав», - сказав Куса.

Як повідомляв Знай.ua, Павло Клімкін констатував повне випадання України зі світових процесів, які вирішують долю людства.

Також Знай.ua публікував слова Артема Гудкова: Проблема в тому, що українські компанії мають виходити на експорт самі собою.