Про це в ході прес-конференції заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

"Жодна ТЕС ДТЕК не буде зупинена через брак вугілля. З листопада по березень ДТЕК працює максимальним складом обладнання і гарантує забезпечення всіх своїх станцій вугіллям», - повідомив глава ДТЕК.

Він зазначив, що винятком може бути тільки Луганська ТЕС, до якої фізично немає залізничного під'їзду для постачання вугілля з контрольованої території і яка повністю залежить від поставок через територію Росії.

Тимченко висловив сподівання, що на державному рівні вдасться розблокувати питання імпорту вугілля на цю станцію з території РФ.

За словами генерального директора ДТЕК, компанія почала контрактувати імпортне вугілля в серпні. До кінця цього року очікується поставка ще 400 тис. тонн вугілля з США і Колумбії.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"В цілому в 2021 році ми імпортували 2,5 млн тонн вугілля. У першому кварталі наступного року 600 тис. тонн вугілля у нас вже законтрактовано: поставки з Польщі і поставки морем» - сказав він.

Максим Тимченко підкреслив, що незважаючи на закриття 2 шахт цього року, ДТЕК збільшив обсяги видобутку вугілля на решті 9 шахтах компанії.