У «Слузі Народу» розповіли, що Разумков, Аваков і Яценюк будують нову партію. Аваков заперечує

Олексій Братущак, фото
Олексій Братущак
Євгенія Луценко, фото
Євгенія Луценко
Представник команди Володимира Зеленського розповів, що колишній спікер парламенту Дмитро Разумков, колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та експрем'єр-міністр Арсеній Яценюк будують свою партію. Однак Аваков таку інформацію заперечив.

Про це у коментарі hromadske розповів представник команди Зеленського, а Аваков опублікував відео у Telegram.

«Аваков будує партію — партію “РАЯ”. РАЯ — це Разумков, Аваков, Яценюк. Нова реінкарнація “Народного фронту”», — сказав у розмові з hromadske представник команди Зеленського.

Про таку ініціативу заявляв і перший віцеспікер парламенту, голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко.

Що ж до об’єднання «РАЯ», то соратник Разумкова Василь Мокан заявив, що не уявляє собі такого на практиці. Проте він визнав, що Аваков і Разумков мають гарні стосунки.

«Були публічні заяви Разумкова та Авакова одне про одного. І це дуже компліментарні відгуки. Проте я не обізнаний щодо їхніх планів з будови спільних політичних структур», — розповів Мокан.

Сам Арсен Аваков в коментарі hromadske запевнив, що не вів перемовин з Разумковим та Яценюком щодо об’єднання. Крім того, сказав, що обговорює свої плани лише з близькими соратниками, а з Ахметовим вже не бачився давно — десь із рік. Проте з Разумковим, додав Аваков, вони зустрічаються.

Дискусія про об'єднання політиків з'явилася після заяви Авакова в етері «Україна-24». Він сказав, що «прихильник балансу».

«Визнаю, що є ліві центристи на кшталт Разумкова. Є праві центристи: Гройсман, Яценюк. Є Тимошенко — вона понад усіма. Є Ляшко — ну, він просто є…. Є Смешко. Давайте подумаємо: а якби всі ці розумні й різні люди спробували зробити такий альянс, мезальянс?», — говорив ексміністр.

Споживайте свідомо, читайте незалежних

Корисна їжа часто дорожча, ніж фастфуд, але за неї ваш організм буде вдячний значно більше. Якісна інформація теж коштує грошей. Підтримайте hromadske

Нам у коментарі Аваков пояснив таке: «Якщо уважно прослухаєте той момент (заяву про об’єднання з телеефіру, — hromadske), ви зрозумієте, що йдеться про філософію об'єднання різних людей навколо ідеї балансу влади та коаліції різних сил з метою руху України вперед».

Крім того, 10 листопада політик опублікував відеозвернення, в якому заявив, що не планує створювати нову партію з Разумковим.

Речниця Яценюка Ольга Лаппо нам у коментарі теж зазначила, що політик не вів переговорів щодо створення партії з Аваковим і Разумковим.

читайте детальніше
«Колишні» проти Зеленського. Навіщо Разумкову партія і чи об'єднається він заради неї з Аваковим

Відставка Разумкова

Його відправили у відставку з посади голови Верховної Ради 7 жовтня. Очільник партії під час засідання парламенту заявив, що, хоча деколи Разумков допомагає працювати, частіше він займається «політичним лукавством — коли люди починають говорити одне, а робити інше».

Сам Разумков раніше казав, що йти з посади не збирається, але зазначав, що за посаду триматися не буде. Підписи за його відставку «слуги» почали збирати на тлі того, як в Офісі президента та фракції «Слуга Народу» неодноразово критикували очільника парламенту.

Натомість Разумков оголосив про створення міжфракційного об'єднання «Розумна політика», до якого вже погодилися ввійти 21 депутат від «Слуги Народу», двоє від «Батьківщини» та депутатка, яку виключили з фракції «слуг».

Споживайте свідомо, читайте незалежних

Корисна їжа часто дорожча, ніж фастфуд, але за неї ваш організм буде вдячний значно більше. Якісна інформація теж коштує грошей. Підтримайте hromadske



Поділитися: