Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У Польщі на кордоні з Білоруссю знайшли тіло сирійця. Причину смерті встановлюють

Польська поліція заявила, що знайшла біля кордону з Білоруссю тіло молодого сирійця. Причина його смерті поки не відома.

Про це повідомила Підляська поліція.

Мертвого сирійця знайшли у п'ятницю, 12 листопада, у лісі біля села Вулька-Тереховська. Правоохоронці одразу не змогли встановити причину смерті.

Речник поліції Томаш Крупа розповів Reuters, що разом із тілом знайшли паспорт чоловіка. Загиблому 20 років.

Видання зазначає, що це не вперше на білорусько-польському кордоні знаходять мертвих мігрантів. За час останнього загострення загинули принаймні 8 людей.

Наразі на білорусько-польському кордоні залишаються тисячі мігрантів. Більшість із них є громадянами Сирії, Іраку та Ємену, які намагаються потрапити до ЄС.

Проблеми на кордоні

Низка країн ЄС страждає внаслідок потоків мігрантів через Білорусь. Олександр Лукашенко ще наприкінці травня 2021 року у відповідь на санкції ЄС заявив, що перестане стримувати рух мігрантів через свою країну до Литви. Але ситуація загострилася з початку липня.

Уряд Литви  оголосив  про запровадження режиму надзвичайної ситуації через різке зростання кількості нелегальних мігрантів. А пізніше литовська влада також  оголосила  про будівництво стіни на кордоні з Білоруссю.

Згодом ситуація загострилася і в Польщі. На початку вересня польська влада вирішила запровадити у прикордонних регіонах надзвичайний стан. Проте наплив нелегальних мігрантів це не зупинило.

У жовтні  польський парламент дозволив висилати нелегальних мігрантів, які незаконно перетинають кордон, а також вирішив побудувати на кордоні з Білоруссю паркан за 1,5 мільярда злотих (350 мільйонів доларів).