Поділитись:

Волинь готується до можливого прориву кордону з боку Білорусі

Неділя, 14 листопада 2021, 16:12
Волинь готується до можливого прориву кордону з боку Білорусі

Волинь, як і інші суміжні із Республікою Білорусь області України, готується до можливого масового прориву кордону біженцями.

Про це під час брифінгу після наради силових відомств у Волинській обласній державній адміністрації 14 листопада заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

За словами секретаря РНБО, під час закритої наради силовики розглядали варіанти дій у разі можливого масового прориву українського кордону з боку Республіки Білорусь.

«Пропрацьовані різні сценарії дій. Включно з тим, щоб запровадити надзвичайний стан у прикордонних областях», – додав глава МВС Денис Монастирський.

Для посилення кордонів до прикордонних областей України стягнуть додаткові сили прикордонників. Однак, як зазначив Денис Монастирський, до цього не залучатимуть військових зі Сходу та Півдня України.

Застосовувати зброю українські прикордонники стосовно мігрантів не будуть, за винятком випадків, коли існуватиме реальна загроза життю та здоров'ю військовослужбовців.

Жителі прикордонних регіонів можуть стикнутися із посиленою перевіркою з боку правоохоронних органів. Глави силових структур закликали громадян поставитися до цього з розумінням.

«Серед мігрантів, які можуть опинитися на території України, можуть виявитися зовсім не мігранти. А особи, перебування яких на території України вкрай небажане, зважаючи на мету їхньої діяльності», – зазначив Олексій Данілов.

Нагадаємо,14 листопада в приміщенні Волинської облдержадміністрації відбулася міжвідомча нарада під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

На міжвідомчу нараду прибули керівники міністерств і відомств, правоохоронних органів і військових формувань, голови Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Чернігівської обласних державних адміністрацій. Під час наради обговорювали питання безпеки кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів