UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна отримала від США 80 тонн боєприпасів (ФОТО)

Україна отримала четверту партію технічної допомоги для армії від США у виді 80 тонн боєприпасів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна отримала від США 80 тонн боєприп…
Фото: Facebook Петра Порошенка

Боєприпаси надійшли до України у межах допомоги в розмірі 60 мільйонів доларів від президента США Джо Байдена.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу посольства США в Україні.

Зазначається, що поставки технічної допомоги свідчать про відданість США успіху стабільної, демократичної та вільної України.

"14 листопада Україна отримала зі США приблизно 80 тонн боєприпасів. Це було четверте постачання США в рамках додаткової безпекової допомоги в розмірі $60 млн., яку президент Байден направив до України в серпні, що демонструє відданість США успіху стабільної, демократичної та вільної України", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, 10 жовтня в аеропорт "Бориспіль" прибув літак США із військовою допомогою для України. На борту літака для українських військових прибули:

  • медичне майно;

  • озброєння;

  • необхідні боєприпаси;

  • високоточне озброєння;

  • засоби радіолокаційного спостереження.

Усього українські військові очікують поставку матеріально-технічної допомоги на 60 млн доларів США. Це попри те, що Сполучені Штати та Україна раніше погодили обсяг такої допомоги у розмірі 250 млн доларів.

Нагадаємо, 31 серпня у Пентагоні відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського з міністром оборони США Ллойдом Остіном. В межах зустрічі сторони підписали угоду між міністерствами оборони України та США. 

2 вересня Міноборони України та Пентагон підписали угоду про партнерство. Вона стосується стратегічних основ оборонного партнерства.

Крім того, Палата представників США схвалила законопроект про фінансування Держдепартаменту 2022 року зі збільшенням розміру допомоги Україні. Загальна сума коштів становитиме не менше 481,5 мільйона доларів, що на 28,5 мільйона більше, ніж поточного року. 

125 мільйонів доларів будуть виділені на цілі безпекової допомоги Україні за статтею "Міжнародне військове фінансування", що на 10 мільйонів доларів більше, ніж у 2021 році.

Читайте також: Від касок до "Джавелінів": Як США допомагають ЗСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme