15 листопада. Що відзначають у цей день та прикмети

15 листопада. Що відзначають у цей день та прикмети

Яке сьогодні свято, яким цей день був в історії, хто сьогодні святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

Сьогодні у світі відзначають День рециклінгу, у Бельгії – день королівської династії, в Австрії – день святого Леопольда, а в Японії – свято дітей.

Є й інші свята сьогодні, є прикмети цього дня, які розкажуть вам багато про що, а є речі, які робити не можна.

Щороку, 15 листопада, у низці країн відзначають Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки. Головна мета цього свята — вирішення проблеми обмеженості ресурсів, зниження вартості готової продукції за рахунок використання дешевшої сировини та боротьба із забрудненням довкілля.

Свою історію сьогоднішнє свято веде з 1997 року, коли жителі США вперше відзначили America Recycles Day ("День, коли Америка переробляє відходи"), який проводився екологами з метою заохочення американців, які здають відходи у вторинну переробку та купують продукцію, зроблену з вторинної сировини. З роками це свято почали проводити і в інших країнах.

Сіті-Го-Сан — свято дітей у Японії, історія якого налічує вже понад 300 років, можна назвати спільним днем народження всіх дітей, яким цього року виповнилося 3, 5 або 7 років. Ці непарні цифри з давніх-давен вважалися в Японії магічними, а відповідний їм вік відображв важливі, переломні етапи дорослішання дітей.

15 листопада деякі області Австрії відзначають День пам'яті Леопольда.

Леопольд заклав підвалини майбутнього впливу Австрії. У 1104 році він підтримав повстання принца Генріха проти його батька імператора Генріха IV, чим забезпечив собі прихильність принца, що став у 1105 новим імператором Священної Римської імперії. За нього Австрія сильно зміцнилася і розширила свою незалежність у межах Німеччини.

Леопольд активно підтримував церкву та заснував в Австрії кілька важливих монастирів. Ця його діяльність стала приводом для канонізації в 1485 році.

У 1663 був оголошений Святим покровителем Австрії.

15 листопада – День святих Акиндіна і Пигасія. У народі день також називали житницею, оскільки на Акиндіна було заведено молитися за збереження зерна. Інші назви свята: "Акиндинів день", "Житниці".

Іменини: Костянтин, Альберт, Леопольд, Маркіан, Акиндін, Пигасій, Доменіка.

За інформацією interfax.com.ua

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ВІННИЦЬКА ОБЛАСТЬ НА МЕЖІ "ЧЕРВОНОЇ ЗОНИ"

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини