Поділитись:

Луцькрада просить передати «Дитячу залізницю» місту

Понеділок, 15 листопада 2021, 10:40
Луцькрада просить передати «Дитячу залізницю»  місту

Луцькрада просить передати «Дитячу залізницю» у власність міської територіальної громади.

Відповідне звернення до Кабінету Міністрів України та АТ «Українська залізниця» скерували депутати Луцької міської ради під час позачергової сесії 15 листопада.

У зверненні Луцькрада просить Кабмін надати згоду на передачу до комунальної власності Луцької міської територіальної громади шляхом безоплатного відчуження майнового комплексу Луцької дитячої залізниці.

«Фракція «Громадянського руху «СВІДОМІ» підтримує цей проєкт рішення. Адже «Дитяча залізниця» – потрібний лучанам інфраструктурний об'єкт», – зазначив під час обговорення проєкту голова фракції «Громадянського руху «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Як нагадав політик, «Дитяча залізниця» розташована на ділянці набережної вздовж Сапалаїівки, концепцію реконструкції якої презентували «СВІДОМІ». Відтак залізницю можна буде з'єднати з велопішохідними доріжками з іншими зонами відпочинку, які планується створити вздовж річки. 

Нагадаємо, що у Луцькій міській раді розповіли, що планують робити із дитячою залізницею, яка з початком карантину припинила працювати, а навесні цього року і взагалі ледь не зачинилася назавжди. «Укрзалізниця», структурним підрозділом якої і є луцька дитяча залізниця, планувала закрити цей об'єкт у Луцьку. Коли у квітні-травні 2020-го із будівлі почали вивозити меблі та інвентар, вихованці дитячої залізниці та працівники забили на сполох. Вони почали збирати підписи, навіть вийшли на мітинг, аби тільки залізниця продовжила свою роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів