Нарощування військ біля кордону України є частиною стратегії РФ проти Європи – Кулеба

Нарощування військ біля кордону України є частиною стратегії РФ проти Європи – Кулеба

Відео
Укрінформ
Дії Російської Федерації, яка проводить чергове військове нарощування вздовж кордонів України, є частиною загальної стратегії Росії з дестабілізації Європи.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Брюсселі за підсумками дискусії під час ділового сніданку з міністрами закордонних справ країн-членів ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Однією з головних цілей візиту є поінформувати наших друзів і партнерів про безпеку вздовж кордону між Росією і Україною, включаючи непідконтрольні регіони, на окупованих територіях - у Криму і на Донбасі. Моє головне послання до міністрів було дуже простим: ми не маємо бачити російське військове нарощування та агресивні наміри стосовно України ізольовано від інших елементів російської стратегії в Європі: штучно створеної міграційної кризи на кордонах з Польщею і Литвою, використання газу як зброї проти ЄС, дуже концентровані кампанії дезінформації в країнах ЄС з метою посіяти розбрат між ними та між урядами та суспільствами у кожній з них», - зауважив глава української дипломатії.

За його словами, європейські міністри висловили повну підтримку та солідарність з Україною. Українська сторона, зі свого боку, представила бачення кроків, які ЄС міг би здійснити для надання Україні практичної допомоги в цій ситуації.

«Найкраще послання, яке ви (європейці – ред.) можете надіслати Росії – це дії. Навіть якщо ви почнете готувати нові обмежувальні заходи проти Росії, це буде для неї сигналом: якщо вони вирішать просуватися вперед, ви будете готові негайно прийняти рішення, які зроблять ціну російської агресії неприйнятною… Росія сподівається, що Європа не буде здатною перейти від слів до справ. Я думаю, що в найкращих інтересах ЄС довести, що Росія помиляється», - наголосив міністр закордонних справ України.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулєба здійснює робочий візит до Брюсселя. У програмі поїздки - зустрічі з міністрами закордонних справ країн ЄС, керівництвом НАТО. Український урядовець візьме також участь у зустрічі євроінституцій з міністрами закордонних справ Східного партнерства в межах підготовки до саміту, що відбудеться у грудні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-