Радуцький: невакциновані депутати агресують через заборону потрапити до Ради

Народних обранців змусять підкорятися загальним правилам
Радуцький: невакциновані депутати агресують через заборону потрапити до Ради
Відкриття шостої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання (Фото: УНІАН)
15 Листопада 2021, 13:22
читать на русском

Сьогодні, 15 листопада, набуло чинності розпорядження голови ВР Руслана Стефанчука щодо обмеження на вхід до будівлі парламенту невакцинованих осіб.

Про це нагадав голова комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький у Телеграмі.

Він повідомив, що не всі народні обранці адекватно сприйняли нові правила доступу до будівель парламенту.

Вже є випадки, коли парламентарі поводяться агресивно. Зокрема, при вході до Верховної Ради здійснюють тиск на працівників ДСО. Вважаю це неприпустимим. Якщо ми вводимо обов’язкову вакцинацію для вчителів, працівників комунальної сфери та держслужбовців, мусимо також підкорятись загальним правилам, - зазначив він.

За його словами, парламентарі, в яких вже перевірили сертифікати на вході, можуть отримати спеціальні перепустки. Це дозволить скоротити час на проведення контролю і, відповідно, уникнути черг.

Посилений карантин у Верховній Раді виводить з рівноваги народних депутатів, - додав політик.

Тим часом віцеспікер Олександр Корнієнко під час засідання погоджувальної ради розповів, що окремі парламентарі відмовляються виконувати постанову Верховної Ради про пред'явлення ковід-сертифікатів або ПЛР-тестів для входу в приміщення парламенту.

На жаль, ми вже маємо приклади, коли, не буду називати ні фракцію, ні прізвище..., але народні депутати поводяться ну так, згідно запису складно зрозуміти, чи гідно, але схоже, що не гідно і на рахунок дотримання карантинних обмежень і стосовно працівників Управління держохорони, - зазначив він.

Віцеспікер звернувся до керівництва парламентських фракцій провести роз'яснювальну роботу з депутатами.

Нагадаємо, 13 листопада голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав розпорядження, згідно з яким невакцинованим депутатам, працівникам апарату та відвідувачам забороняється вхід до парламенту.

Читайте також