$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+14° Київ +9° Варшава +13° Вашингтон

Кілька країн ЄС планують утримати Росію від повномасштабної війни проти України

UA.NEWS 15 Листопада 2021 19:25
Кілька країн ЄС планують утримати Росію від повномасштабної війни проти України

Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України. Представники європейських країн планують провести комунікацію із Кремлем.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу.

Франція та Німеччина заявили про наслідки для Росії у разі нової агресії проти України.

«Франція та Німеччина запевнили, що у випадку, якщо Росія зважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки. Ми домовилися, що буде проведено комунікацію з Росією, щоб демотивувати її від цих дій», — зазначив Кулеба.

Під час сьогоднішньої зустрічі міністрів закордонних справ країн Євросоюзу Кулеба порушив питання того, що саме партнери України можуть зробити, щоб стримати Росію від повномасштабної війни.

«Це не тільки політична комунікація. Це і освідомлення Росією конкретних наслідків для неї, зокрема її економіки, у випадку агресивних дій», — додав міністр.

Раніше президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ «Про надання гуманітарної підтримки населенню окремих районів Донецької та Луганської областей України». Згідно з новим документом, товари з ОРДЛО прирівнюються до російських.

Глава міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до ЄС із проханням посилити ще більше санкції проти Росії. Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що країна-агресор звикла до слів і розраховує, що Європа «не зможе перейти від слів до справи».

Західні країни не виключають, що нинішня міграційна криза на кордоні з Польщею може перерости у військовий конфлікт Росії із Заходом. Зокрема, за контролем Сувалкського коридору – території Польщі та Литви між Білоруссю та російським Калінінградом.