Меркель поспілкувалася з Лукашенком

Поділитися:

Стало відомо, що Олександр Лукашенко та Ангела Меркель провели неформальні переговори у телефонному режимі. Про це повідомив представник федерального уряду.
Ангела Меркель з власної ініціативи вирішила зателефонувати до Лукашенка, незважаючи на те, що раніше він категорично відмовлявся від контакту з Європою.

Виконуюча обов’язки канцлера під час розмови порушила одну з найважливіших на сьогодні тем. Вони обговорили питання щодо ситуації на кордонах Білорусі та країнами Європейського союзу. Зокрема, питання про надання гуманітарної допомоги людям, які опинилися на кордоні, стало одним із найактуальніших у рамках бесіди.

Лукашенко та Меркель пообіцяли один одному, що продовжать обмінюватися думками щодо вищезазначених тем.

Нагадаємо, міграційна криза на кордонах з Білоруссю почалася ще наприкінці червня. Польща, Литва та Латвія звинувачують білоруського лідера у створенні міграційного тиску на країни європейського союзу, називаючи дії Лукашенка «гібридною атакою».

Раніше ми писали про те, що ООН нещодавно скликало екстрене засідання через ситуацію, що склалася на кордоні між Польщею та Білоруссю.

Також ми повідомляли, яку позицію зайняла Європа у відповідь на погрози Лукашенку Росією.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу