Уряд України вніс поправки до умов надання житлових субсидій, які мають посилити рівень соціальної підтримки населення. Про це розповіли у Міністерстві соціальної політики України.

Зазначається, що зміни в порядку надання житлових субсидій стосуватимуться найбільш незахищених категорій громадян - мешканців населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення на Донбасі.

Люди, які внаслідок російської агресії залишилися без тепло- або газопостачання та використовують побутові електроприлади для обігріву своїх помешкань, отримають субсидії, виходячи з соціальних нормативів споживання електричної енергії, передбачених для електроопалення.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Це означає, що розміри субсидії для них відчутно збільшиться.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Щоб оформити таку субсидію, потрібен акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та підтвердження від органу місцевого самоврядування про відсутність тепло- або газопостачання.

Крім того, право на отримання субсидії отримають ті українці, у яких:

  • є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних зарплат, яким менше п’яти років;
  • відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря);
  • житло придбане за рахунок коштів, виділених з державного чи місцевого бюджету.

Також при оформленні субсидії не будуть враховувати житлові приміщення, розташовані у селищах міського типу, чи ті, на які оформили заповіт.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Зазначені критерії переглянуто за результатами практичної реалізації діючого порядку надання житлової субсидії, що особливо актуально на початку опалювального періоду.

Також звертаємо увагу, що громадянам, які звернуться за оформленням житлової субсидії протягом двох місяців від початку опалювального періоду, субсидія призначається з початку такого опалювального сезону.

Нагадаємо, Володимир Гройсман пояснив, чому Україна стала "слабогазованою" і без субсидій: "Це вища математика"

Як повідомляв Знай.ua, майже 40 років безробітна: незначна помилка мало не занапастила трудовий стаж жінці

Також Знай.ua писав, українців попередили про ліміт на виплату субсидій: "Якщо вам важко..."