Мігранти штурмують польський кордон у районі Кузниці

Мігранти штурмують польський кордон у районі Кузниці

Відео
Укрінформ
У районі пункту пропуску “Брузги-Кузниця” на польсько-білоруському кордоні зараз триває спроба силового прориву кордону мігрантами.

Про це інформує у Твіттері Прикордонна служба Польщі.

“Кузница: мігранти напали з камінням на наших солдатів та офіцерів і намагаються знищити загородження і потрапити до Польщі. Наші служби застосували сльозогінний газ, щоб придушити агресію мігрантів”, - йдеться в повідомленні.

Як підкреслюється, білоруські спецслужби роздали мігрантам шумові гранати, якими ті закидали поляків.

З польського боку кордону спецтехніка активно поливає мігрантів водою, проти мігрантів застосовується перцевий газ.

Над пунктом пропуску літають польські військові гелікоптери, арабською та англійською мовою озвучується повідомлення про те, що проникнення на територію Польщі є незаконним.

В районі пункту пропуску “Брузги-Кузниця” зібралося кілька тисяч мігрантів.

Як повідомлялося, міграційна криза на польсько-білоруському кордоні розпочалася у серпні. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Станом на сьогодні безпосередньо на польсько-білоруському кордоні перебуває 3-4 тисячі мігрантів з півдня, загалом у Білорусі - до 20 тисяч.

З початку вересня на польсько-білоруському кордоні діє надзвичайний стан. Варшава планує збудувати до середини 2022 року на лінії кордону з РБ загородження заввишки понад 5 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-