fbpx

Повернулася я з роботи, бачу – в коридорі сумка свекрухи, яка вирішила черговий раз прийти до нас в гості без попередження

Маючи свою квартиру, я серйозно подумую над тим, щоб переїхати у знімне житло, так клопоту буде менше. Навіть варіанти вже підшукала, але чоловік зі мною не погоджується, вважає, що я вигадую проблему там, де її немає.

Одружені ми вже шість років, нашому сину чотири. Ще до весілля батьки подарували моєму чоловікові квартиру, так що після одруження ми відразу в’їхали в «своє». Квартиру цю свекруха зі свекром в свій час купили «синові на старт», але оформлена вона залишилася на матір мого чоловіка. І Анна Михайлівна активно користується своїм правом законної господині – приходить до нас в будь-який зручний для неї час.

Може запросто заглянути в будь-яку шафу, в ящик, у каструлю, при чому, приходить без попередження і без дзвінка… Ми їй багато разів вже говорили, що для нас її візити є не зовсім зручними, а у неї одна реакція – а що такого, ми ж свої!

При цьому свекруха постійно підкреслює, що квартира наша, і ми в праві робити в ній все, що нам заманеться.

– Робіть тут, що хочете, живіть, ремонтуйте – це все ваше! – повторює вона.

Та при таких обставинах і робити в квартирі щось не дуже хочеться. Переоформлювати житло на сина не планує, і комплект ключів від квартири тримає у себе просто на всяк випадок. Мені цей факт не подобається, я навіть пропонувала змінити замки, але чоловік не бачить у цьому нічого особливого. Каже, люди ключі сусідам лишають, «про всяк випадок», мало що, запасний комплект має у когось бути.

Тим, що у них є ключі, батьки активно користуються – причому, у той момент, коли нікого немає вдома. Повернулася я з роботи, бачу – в коридорі сумка свекрухи, яка вирішила черговий раз прийти до нас в гості без попередження. Виявляється, напередодні вона наквасила капусти, і вирішила нам принести кілька баночок.

На моє здивування, що вона тут робить, свекруха пояснила:

– Та це ми з батьком повз їхали, завезли! І порожні банки забрали заодно, на лоджії у вас, вам же вони не потрібні, правда?.. А молоко в тебе чомусь не в холодильнику стояло? Я прибрала… До речі, там на нижній полиці у червоній каструльці у тебе що, суп? Дивно пахне, чи він не зіпсувався?

Воно ніби і нічого, просто така простота мені дуже набридла, хоча, начебто, треба бути вдячною: свекри привезли гостинці з дачі, не треба самій цю капусту квасити. Але я волію сама собі заквасити баночку капусти, чи купити в магазині, але лише щоб свекруха не заглядала в моїй квартирі в кожен куточок.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page