fbpx
Сьогодні
15:10 16 Лис 2021

Ляшко розказав, коли перші області можуть вийти з "червоної" зони

Фото: Укрінформ

Уже з наступного тижня деякі області можуть вийти з "червоної" зони карантину, оскільки ситуація з захворюваністю на COVID-19 стабілізується.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 16 листопада.

За його словами, є низка областей, у яких зменшився відсоток захворюваності, виписки переважають над госпіталізаціями, знизився відсоток зайнятих ліжок із киснем.

Ляшко не уточнив, які області першими можуть вийти з жорстокого карантину. Проте прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що послабити обмеження найближчим часом можуть у Херсонській та Луганській областях, які одні з найперших стали "червоними".

Щоб перейти в іншу зону, регіон має показати позитивну динаміку.

14 листопада в Україні вперше за три місяці було виписок із лікарень більше, ніж госпіталізацій. За останній тиждень зафіксували на 6% менше нових випадків коронавірусу, ніж тижнем раніше. А кількість госпіталізацій до лікарень для пацієнтів з COVID-19 зменшилася на 13%.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, стабілізація рівня госпіталізацій ㅡ перший позитивний сигнал проходження піку захворюваності й початку розвантаження медичної системи України.

Але Ляшко наголошує, що до повної перемоги над вірусом ще далеко. Зокрема, з 18 листопада «червону» зону поповнить ще одна область — Вінницька. Наразі ж жорсткий карантин запровадили у 17 областях та у Києві.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: