1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Сьогодні з Берегівщини відправили на аналіз рекордну кількість ПЛР-тестів

16.11.2021 15:17 Суспільство Ексклюзив Голос Карпат

Їх показник сягнув за 150. Такої цифри ще не фіксували з початку епідемії. Насторожує, що фахівці висловлюються про ймовірнсть позитивного результату в понад 100 осіб.

Їх показник сягнув за 150. Такої цифри ще не фіксували з початку епідемії. Насторожує, що фахівці висловлюються про ймовірнсть позитивного результату в понад 100 осіб.

Загалом за жовтень-листопад нинішнього року на колишній Берегівщині на ковід захворіло 700 мешканців, із них 21 помер.

Зараз на стаціонарному лікуваннї у шпиталі ім.Бертолона Ліннера перебувають 90 пацієнтів, 60 з них потребують кисневої підтримки легенів. Прогнозуючи зростання хворих на коронавірус, у Берегові планують збільшити лікарняних ліжок для таких осіб ще на 40 при наявних 90. Для цього перепрофілюють кардіологічне та травматологічне відділення.

“Хворих, які потребують медичної допомоги саме за цими профілями, прийматимуть інші структурні підрозділи лікарні або їх скеровуватимуть в сусідні райони краю,”- каже Голосу Карпат директор Берегівської філії Закарпатського обласного центру контролю і профілактики захворювань Ігор Цар.

Прикро, але в районі ще досить низький рівень вакцинації населення. Загалом фахівці станції амбулаторної практики сімейної медицини прищепили близько 17 відсотків мешканців. Правда, сюди слід додати тих осіб, котрі імунувались за кордоном, насамперед в Угорщині. Все ж в цілому показник досить незначний.

До слова, Закарпаття посідає останнє місце за рівнем вакцинації в Україні, пропустивши поперед себе Чернівці, Донецьк та Кіровоград. У понеділок президент Володмир Зеленський у відеозверненні пообіцяв, що держава з 19 грудня кожному щепленому громадянину виплачуватиме по 1000 гривень. Із бюджету на ці цілі виділено понад 3 мільярда гривень, стільки ж передбачено на 2022 рік. Може цей крок прискорить темпи процесу? Та навряд, бо отримані гроші можна буде використати лише на певні витрати – придбання абонементу у спортивні чи фітнес клуби, квитків на концерти, в театри, музеї, на виставки, внутрішні переїзди залізничним чи повітряним транспортом тощо.

Такі половинчаті заходи не факт, що принесуть бажані результати. Кажуть, хотіли як краще, а вийшло як завжди.

Нагадаємо, Знову є померлі: за добу на Закарпатті зафіксовано більше трьох сотень нових інфікованих коронавірусом.

Читайте на ГК:Важка втрата для кожного: 46-річний закарпатець приєднався до лав “Небесного війська” (ФОТО)
Читайте на ГК:“Щоб ми мали можливість жити”: ще один закарпатець відправиться в останню земну путь (ФОТО)
Читайте на ГК:«Kelme Cup in Beregovo»: у Закарпатті проводять традиційний всеукраїнський футбольний турнір
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська