Прокуратура Огайо подала позов до Meta на $100 млрд за приховування інформації про Facebook

Прокуратура Огайо подала позов до Meta на $100 млрд за приховування інформації про Facebook

У Цукерберга мають намір «рішуче захищатися»

Прокуратура Огайо подала позов до Meta на $100 млрд за приховування інформації про Facebook
фото DR

Прокуратура штату Огайо в США подала позов проти Meta (колишня назва – Facebook). Інвестори компанії та пенсійна система штату звинувачують корпорацію Марка Цукерберга в тому, що вона знала, яку шкоду дітям завдають алгоритми Facebook, але мовчала про це заради заробітку, пише The Bell з посиланням на WSJ.

У позові міститься вимога про відшкодування збитків на суму понад $100 млрд. Також позивачі хочуть зобов'язати Meta внести суттєві зміни до роботи своїх алгоритмів, щоб знову не вводити інвесторів в оману.

Позивачі стверджують, що в період з квітня по жовтень 2021 року Facebook та його керівники порушили федеральний закон про цінні папери, навмисно вводячи громадськість в оману щодо негативного впливу своїх продуктів на неповнолітніх у спробі запобігти падінню своїх акцій.

«Facebook заявляв, що піклується про наших дітей і відсіює онлайн-тролів, але насправді він лише плодив страждання та розбіжності заради прибутку», – сказав прокурор штату Дейв Йотсген.

Представник Meta вже заявив WSJ, що позов необґрунтований, і корпорація має намір «рішуче захищатися».

Такий позов став можливим після того, як у вересні цього року WSJ опублікувала першу із серії статей «Досьє Facebook» (Facebook Files). Серія внутрішніх файлів Facebook, які знайшли журналісти, показала, що компанія знала, що її додаток Instagram, крім іншого, завдає суттєвої шкоди дівчаткам-підліткам. Проте корпорація про цей суспільно значний висновок змовчала.

А у жовтні одразу 17 американських видань опублікували кілька викривальних статей на основі аналізу інших внутрішніх документів Facebook про те, що компанія часто не видаляла пости, що містили мову ненависті, компромат тощо, заради збільшення кількості переглядів.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло