Про це він розповів у програмі «100% Лямець».

«Інфляція це коли вчора ціна була 10, сьогодні стала 12, а післязавтра стане 14. Ті гроші, які я мав, на них можна буде купити менше. Це означає, що мені треба заробляти більше, щоб купити те саме», - зазначив Лямець.

За словами експерта, існує цікавий феномен – влада підраховує недійсну інфляцію. Як зазначив Лямець, є інфляція, рівень якої регулярно показують ЗМІ – це називається споживча інфляція. За словами експерта, цю саму інфляцію підраховують із найдешевших товарів у кожному сегменті, щоб вона виходила якомога нижче.

«Після Майдану у нас сталося кілька цінових різких стрибків, внаслідок яких населення різко постраждало у своїх доходах. У нас зараз влада, яка ніяк не впливає на ціни, але хоче виглядати пристойно, і тому вони беруть цей підхід, коли інфляція в Україні не є великою», - сказав Лямець.

Як зазначив експерт, соціальні продукти, наприклад, найдешевший хліб чи молоко, не суттєво дорожчають, тому саме їх ціна підраховується при формуванні показника інфляції.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Лямець заявив, що близько 1,5% українців мають денний дохід менший за 1$.

Також Знай.ua повідомляв, що Сергій Лямець розповів, скільки українців заробляють понад 500 доларів.