Росія під час космічних випробувань збила супутник: утворилось 1,5 тисячі уламків

У РФ підтвердили про це інформацію
Росія під час космічних випробувань збила супутник: утворилось 1,5 тисячі уламків
Супутник Фото: Рexels
16 Листопада 2021, 18:28
читать на русском

Росія під час випробування протисупутникової зброї збила радянський супутник "Космос-1408", який було запущено у 1982 році і який призначався для радіотехнічної розвідки та не працював уже багато років.

Про це повідомляє космічне командування США, передає Spaceflightnow.

Зазначається, що це призвело до утворення 1,5 тисячі уламків на низькій навколоземній орбіті.  Американські військові вважають, що в результаті випробування на орбіті також з'являться сотні тисяч дрібніших уламків, відстежити які неможливо.

Глава космічного командування генерал Джеймс Дікінсон заявив, що подібне випробування, на думку США, вказує на те, що Росії байдуже безпека, стабільність та довгострокове раціональне використання космосу всіма країнами. Він пояснив, що, згідно з оцінками космічного командування США, через ці уламки космічним апаратам доведеться частіше маневрувати, щоб уникати зіткнень.

Тим часом Росія підтвердила збиття супутника і заявила, що його фрагменти не становлять загрози, передає "Интерфакс".

США достеменно відомо, що фрагменти, які утворилися, за часом випробувань і за параметрами орбіти не несли й не нестимуть загрозу для орбітальних станцій, космічних апаратів і космічної діяльності, - заявили в Міноборони РФ.

Вказується, що фрагменти "внесли до головного каталогу вітчизняної системи контролю космічного простору й одразу взяли на супровід до того моменту, поки вони не зруйнуються".

Нагадаємо, що 1 червня шматок космічного сміття пошкодило роботичну руку на Міжнародній космічній станції.

Читайте також