«Центренерго» уклало контракти на імпорт 1,5 млн тонн вугілля з чотирьох країн

«Центренерго» уклало контракти на імпорт 1,5 млн тонн вугілля з чотирьох країн

Компанія очікує на прибуття 19 листопада партії високоякісного вугілля зі США обсягом 60 500 тонн

«Центренерго» уклало контракти на імпорт 1,5 млн тонн вугілля з чотирьох країн
Фото: unsplash.com

ПАТ «Центренерго» уклало контракти з Польщею, США, Австралією та Казахстаном про постачання 1,5 млн тонн вугілля. Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Центренерго» законтрактувало 1,5 млн тонн вугілля, що дозволить йому взимку успішно виконати функцію балансування енергетичної системи України в умовах пікових навантажень та не допустити так званих «віялових» відключень електроенергії», – йдеться у повідомленні.

Вугілля з Казахстану (законтрактовано 663 000 тонн) та Польщі (300 000 тонн) імпортуватимуть залізницею, решту – морем.

Зокрема, вже 19 листопада компанія очікує на прибуття морським шляхом партії високоякісного вугілля зі Сполучених Штатів обсягом 60 500 тонн.

Нагадаємо: з 1 листопада РФ зупинила постачання енергетичного вугілля в Україну. В російському Мінекономрозвитку, пояснили, що «протягом осінньо-зимового періоду необхідно приділяти особливу увагу забезпеченню власних потреб усередині країни».

Пізніше голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що Росія заблокувала транзит вугілля з Казахстану до України. За його словами, обмеження стосуються лише енергетичного вугілля.

Однак у Міністерстві індустрії та інфраструктурного розвитку Казахстану заявили, що обмеження на транзит казахстанського вугілля пов'язані із завантаженістю інфраструктури з російського боку.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло