Home Без рубрики На Житомирщині з’явилася нова партія вакцини Moderna

На Житомирщині з’явилася нова партія вакцини Moderna

473

Днями Житомирська область отримала 99 тисяч доз вакцини Moderna, яка розрахована для введення першої та другої дози. Про це повідомляє сайт Житомирської ОДА.

Перша партія у кількості 24 800 доз вже розподілена та відправлена по районам Житомирщини в пункти щеплення, центри масової вакцинації та мобільним групам.

Moderna — це мРНК-вакцина, розроблена американською компанією Moderna. Має кодову назву mRNA-1273 та торговельну назву Spikevax. Схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Ефективність вакцини становить 94,1%.

Термін зберігання вакцини — 7 місяців за температури від -25 °C до -15 °C. Після вилучення з холодильника невідкриті флакони можна зберігати за температури від 8 °C до 25 °C до 24 годин.

Кожен охочий може вакцинуватися в пунктах щеплення та центрах масової вакцинації, актуальний перелік та контакти яких є на офіційному сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Для організованих колективів 50 і більше людей діє запис за номером контакт-центру 0 800 60 20 19, після чого до колективу приїде мобільна бригада.

Станом на 16 листопада у Житомирській області щеплено вже 656 024 особи. За минулу добу — 7 276 осіб.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here