Зеленський обговорив з Ердоганом питання стратегічного партнерства

Зеленський обговорив з Ердоганом питання стратегічного партнерства

Сторони констатували, що стратегічне партнерство вже сьогодні зміцнює збройні сили двох держав

Зеленський обговорив з Ердоганом питання стратегічного партнерства
Президент Володимир Зеленський
Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський обговорив питання розширення співпраці телефонній розмові з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це повідомляє пресслужба Зеленського.

Президент України високо оцінив підтримку з боку Туреччини територіальної цілісності й суверенітету України, а також активне залучення до роботи нового міжнародного механізму – «Кримської платформи».

Окрему увагу Зеленський приділив питанню звільнення українських громадян, яких незаконно утримує Росія.

Також обговорили питання співпраці в оборонній сфері. Сторони констатували, що стратегічне партнерство вже сьогодні зміцнює збройні сили двох держав. Відзначили реалізацію низки важливих проєктів у галузях літакобудування та розбудови військово-морських сил (ВМС), а також наявні перспективи для поглиблення такої взаємодії.

Крім того, Зеленський повідомив Ердогану про початок серійного виробництва транспортного літака Ан-178 та запросив Туреччину приєднатися до кола його замовників.

Президенти домовилися провести ювілейне, десяте засідання Стратегічної ради високого рівня у лютому 2022 року в Києві. Наголосили, що цьому заходу має передувати проведення в грудні цього року другого засідання «Квадриги» на рівні міністрів закордонних справ та оборони.

Нагадаємо: у Німеччині вважають, що за притоком біженців з боку Білорусі стоять Путін та Ердоган.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло