Українцям дадуть добряче відпочити перед новорічними та різдвяними святами - так у грудні 2021 року нас очікують дев'ять офіційних вихідних днів і 22 робочих.

Про це повідомляє Урядовий портал та уточнює дати вихідних днів.

Так, 25 грудня відзначається Різдво Христове в католицькій традиції - в Україні це свято масово відзначають у західних регіонах. Цьогоріч католицьке Різдво припадає на суботу, у зв'язку з чим понеділок, 27 грудня, буде вихідним.

Різдво святого Миколая Чудотворця, фото: Facebook
Різдво святого Миколая Чудотворця, фото: Facebook

Таким чином, на честь свята українці відпочиватимуть три дні поспіль: 25, 26 і 27 грудня. Крім того, вихідними є традиційно суботи та неділі 4-5 грудня, 11-12 грудня та 18-19 грудня.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Окрім того, робочі передсвяткові дні будуть скорочені на одну годину - українці зможуть раніше піти з роботи, щоб мати час гідно підготуватися до свят. Це стосується 24 грудня, а також робочих днів напередодні Нового року 31 грудня.

Варто нагадати, що у перший місяць зими українці також відзначають такі великі свята, як Католицьке Різдво, День святого Миколая, введення в храм Пресвятої Богородиці, День Георгія Побідоносця, День Андрія Первозванного.

Знай.ua нагадує: Ціни на продукти "злетять" перед Новим Роком: скільки коштуватиме борщ, олів'є та фрукти

Як раніше повідомляв Знай.ua: Новий рік і Різдво в Україні з розмахом відсвяткують лише вакциновані: видаватимуть спеціальні браслети

Також Знай.ua писав: Дощ чи все ж таки сніг: якої погоди чекати українцям у новорічну ніч по прогнозам синоптиков