Україна та Велика Британія зробили спільну заяву щодо ситуації на кордоні з РФ.

Міністри оборони України та Великої Британії зробили спільну заяву щодо ситуації на кордоні з РФ. Про це повідомляє Міністерство оборони.

Отже, у заяві зазначається, що минулого тижня у Лондоні була підписана Міжурядова рамкова угода, яка “продовжує реалізацію спільних проєктів з розвитку спроможностей Військово-морських сил Збройних сил України, згідно з домовленостями, досягнутими у червні, коли Велика Британія, Україна та консорціум промисловості Сполученого Королівства підписали Меморандум про реалізацію з метою співпраці для підвищення військово-морських спроможностей України”.

“Зустріч у Києві є черговим етапом двосторонньої співпраці задля підвищення обороноздатності України та розвитку взаємосумісності. Наші уряди не мають бажання бути ворожими або прагнути будь-яким чином стратегічно оточити чи підірвати Російську Федерацію. Ми стурбовані нарощуванням військ та активністю Росії біля кордонів України. Національний суверенітет і територіальна цілісність України беззаперечні”, – йдеться у повідомленні. 

Також зазначається, що Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з народом України та продовжуватиме свою непорушну відданість справі його підтримки.

“Ми непохитні в цій підтримці і разом ми залишаємося пильними та об’єднаними у захисті наших спільних цінностей і свобод”, – сказано в заяві.

Нагадуємо, що вчора до України прибула з робочим візитом делегація Міністерства оборони Великої Британії на чолі з Беном Воллесом.