В Україні заборонили продаж ліків дітям: Верховна Рада встановила штрафи

В Україні заборонили продаж ліків дітям: Верховна Рада встановила штрафи
Згідно з положеннями Цивільного кодексу, малолітньою вважається особа, яка не досягла 14 років.

В Україні заборонили продавати лікарські препарати дітям, яким не виповнилося 14 років. Такий закон Верховна Рада ухвалила 17 листопада. 

За документ проголосували у 2 читанні. Таку ініціативу підтримали 315 народних обранців.

Також Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає встановлення адміністративної відповідальності за продаж лікарських засобів малолітнім особам.

Зазначається, що за відповідну законодавчу ініціативу "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за реалізацію (відпуск) лікарських засобів малолітнім особам" (№5123-1) проголосували 315 народних депутатів.

Відповідно до тексту закону, реалізація (відпуск) лікарських засобів в аптечних закладах, у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом (електронна роздрібна торгівля лікарськими засобами) малолітній особі, а також доставлення їй лікарських засобів тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 400 грн до 5 100 грн). Повторне вчинення аналогічного порушення протягом року передбачає штраф від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5 100 грн до 6 800 грн).

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Продавали заборонені ліки: на Хмельниччині поліція викрила мережу онлайн-аптек (відео) Продавали заборонені ліки: на Хмельниччині поліція викрила мережу онлайн-аптек (відео)
Для маскування своєї діяльності, зловмисники відправляли товар від імені третіх осіб та з інших міст. Окрім цього, відомо, що частина медпрепаратів, які продавалися в онлайн-аптеках, заборонена для реалізації, зберігання та застосування на території України.
Розслідування справ Євромайдану: генпрокурор Венедіктова озвучила нові цифри Розслідування справ Євромайдану: генпрокурор Венедіктова озвучила нові цифри
За 2021 рік до відповідальності притягнули 53 особи, слідство вийшло на ключових організаторів середньої ланки.
Зменшити кількість самогубств: в Україні дітям до 14 років заборонили продавати ліки Зменшити кількість самогубств: в Україні дітям до 14 років заборонили продавати ліки
Законопроект зареєстрували для запобігання уникнення випадків суїциду серед дітей та підлітків.
Loading...
Load next