• Головна
  • Коронавірус у Львові та області: епідситуація стабілізувалася, - ВІДЕО
14:03, 17 листопада 2021 р.
Надійне джерело

Коронавірус у Львові та області: епідситуація стабілізувалася, - ВІДЕО

Головний медик Львівщини Орест Чемерис розповів, коли область може вийти із "червоної" зони карантину.

У Львівській області фіксують стабілізацію ситуації із захворюваністю на COVID. Про це 17 листопада повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає кореспондентка сайту 032.ua.

"Протягом останніх кількох днів ми констатуємо, що ситуація з коронавірусною хворобою стабілізувалася і по певних показниках є навіть позитивна динаміка", - зазначив він.

Зокрема Орест Чемерис наголосив, що критично важливим є показник заповненості ліжкової мережі і за останні дні ситуація у COVID-стаціонарах покращилася.

Попри стабілізацію епідсиутації, яка спостерігається останніми днями, головний медик Львівщини закликав мешканців не розслаблятися дотримуватися правил карантину, а також не нехтувати вакцинацією.

"Проте ми також відзначаємо, що станом на сьогодні ця динаміка не є достатньо швидкою. І це зв’язано з тим, що пацієнти цієї COVID-хвилі хворіють значно важе ніж під час попередніх піків. Тому, коли ми говоримо про стабілізацію, маємо розуміти, що це не означає, що коронавірусна хвороба вже минула. І досить часто ми, коли чуємо про покращення статистики, починаємо різко нехтувати карантинними обмеженнями. Зараз для кожного мешканця Львівщини критично важливо вакцинуватися, тому що тоді значно більше шансів не захворіти, відповідно зможемо уникнути чергових хвиль коронавірусної хвороби, але навіть, якщо не уникнемо, то ця хвиля буде точно значно легшою ніж попередня", - зазначив він.

Також директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА розповів, коли область може покинути "червону" зону:

"Якщо динаміка, яка спостерігатиметься на сьогоднішній день, зберігатиметься, то до двох тижнів маємо шанс покинути "червону" зону. Хоча знову ж таки із прогнозами я би був дуже обережним, і, наголошую, що це умови дотримання карантинних обмежень і вакцинації".

Нагадаємо, з початку пандемії коронавірус на Львівщині підтвердили у 200 597 осіб. За цей час померло 5 106, натомість одужало - 161 155. Минулої доби, 16 листопада, у області виявили коронавірус у 721 особи. Небезпечна хвороба за день забрала життя 49 осіб. Госпіталізували - 230 хворих. Наразі COVID-стаціонари області заповнені на 58,34 %: там перебуває 3014 пацієнтів. В реанімаціях лежить 207 пацієнтів, зокрема 65 - на апаратах штучної вентиляції легень.

Читайте також: Мешканці Львівщини зможуть вакцинуватися проти COVID у церквах, - ВІДЕО

Фото на головній: з відкритих джерел

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #коронавірус #COVID #червоназона #ОрестЧемерис
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...