Рада врегулювала роботу Бюро економічної безпеки

Рада врегулювала роботу Бюро економічної безпеки
Цьогоріч в Україні з'явилося Бюро економічної безпеки, яке замінило податкову міліцію
фото з відкритих джерел

Закон збільшує штраф за ухилення від сплати податків, зборів і платежів до 119 тис. грн

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроєкт про реалізацію окремих положень діяльності Бюро економічної безпеки. «За» проголосували 296 народних депутатів.

Згідно з проєктом 3959-1, у Кримінальному процесуальному кодексі:

  • визначена основна та додаткова підслідність Бюро економічної безпеки;
  • закріплені повноваження для здійснення оперативними підрозділами бюро негласних слідчих (розшукових) дій, а також внесені інші зміни задля належного досудового розслідування кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності БЕБ.

Згідно з законом, органом, що здійснює контроль за додержанням податкового законодавства, є Бюро економічної безпеки України. Детективи органів Бюро економічної безпеки України здійснюють досудове розслідування кримінальних правопорушень, передбачених деякими економічними статтями Кримінального кодексу України.

Також прийнятим законом збільшено штраф за ухилення від сплати податків, зборів, платежів до 85-119 тис. гривень.

Раніше законопроєкт критикувала Європейська бізнес-асоціація за норму про кримінальну відповідальність за шахрайство з ПДВ. На думку експертів, ця норма дозволяє розпочати кримінальне переслідування проти керівництва компаній на основі факту подання заяви на відшкодування та рішення податкових органів про відмову у відшкодуванні до розгляду спору судовий порядок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: