Партнери України готові стримувати агресію РФ конкретними діями - Кулеба

Партнери України готові стримувати агресію РФ конкретними діями - Кулеба

Укрінформ
За підсумками переговорів глави МЗС України у Вашингтоні та Брюсселі, ключові партнери підтримують нашу державу та готові стримувати Росію від подальших агресивних дій не лише словами, але і конкретними діями.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив уранці в середу, 17 листопада, в ефірі телеканалу 1+1.

“За останній тиждень я відвідав з візитами Вашингтон і Брюссель, де на доручення Президента Володимира Зеленського ми мобілізували міжнародну підтримку України”, - заявив міністр.

Дмитро Кулеба наголосив, що Україні вдалося заручитися підтримкою партнерів.

“Заяви - це важливо, не треба применшувати їхнє значення. Але рецепт успіху - це заяви, санкції та військова підтримка України. На відміну від весни, коли партнери обмежувалися словами підтримки, зараз вони опрацьовують конкретні дії на підтримку України в протистоянні агресії РФ. Вони будуть робити ці кроки, щоб стримати Росію від подальших агресивних дій”, - запевнив міністр.

Він закликав ставитися серйозно до загроз, але не панікувати: "Всі працюють та реалістично оцінюють ситуацію”.

Кулеба зауважив, що спільна заява міністрів закордонних справ Франції та Німеччини після тристоронньої зустрічі з ним у Брюсселі була “безпрецедентно чіткою та жорсткою щодо Росії”. Французькі та німецькі партнери дали зрозуміти Росії, що нові агресивні дії матимуть наслідки.

Міністр окремо зауважив, що Україна разом із партнерами працює над зміцненням кордону з Білоруссю. Йдеться як про інженерне зміцнення, так і про фізичну присутність, обмін розвідувальними даними з партнерами, посилену прикордонну розвідку для того, щоб максимально захистити північний кордон нашої держави.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-