Представлено оновлений кросовер Volkswagen T-Roc (Фото)

Продажі рестайлінгового кросовера в Європі розпочнуться вже навесні. У Німеччині оголошено ціни: через розширене базове оснащення T-Roc подорожчає на 1900 євро й тепер коштуватиме щонайменше 24500 євро. Оновленню піддалося тільки європейське сімейство T-Roc, що випускається з 2017 року й знаходить по 160—200 тисяч покупців на рік.

«Спортивний» обвіс R Line, як у машин на презентаційних фото, тепер майже такий самий, як у версії для КНР — з великими бічними секціями на передньому бампері та вертикальними діодними протитуманками на місці фамільних рамок ходових вогнів.

Крім бамперів, змінено решітку радіатора, переглянуто графіку фар і задніх ліхтарів, а також дизайн коліс діаметром від 16 до 19 дюймів. Базові фари світлодіодні, та за доплату запропоновані матричні прожектори, в комплекті з якими йде світлодіодна смуга на всю ширину радіаторної решітки.

Змін в салоні більше: тут нова передня панель і м’якіші матеріали обробки, хоча кольорові пластикові вставки збережені. Восьмидюймовий екран віртуальних приладів відтепер «в базі», блок клімат-контролю тепер сенсорний, а кермо із сенсорними кнопками таке саме, як і в інших сучасних MQB-моделей.

Екран медіасистеми більше не вписаний між дефлекторами вентиляції, а встановлений над ними, й верхівка його стирчить над передньою панеллю. Зате, крім екранів діагоналлю 6,5 або 8,0 дюймів, тепер можна замовити тачскрін діагоналлю 9,2 дюйма. Сама медіасистема – вже нового покоління MIB3, має покращений функціонал та голосове управління. Розширено базовий набір електронних помічників, серед опцій – адаптивний круїз Travel Assist.

Моторна гама не змінилася. У європейському арсеналі є бензинові двигуни 1.0 TSI (110 к.с.), 1.5 TSI (150 к.с.) та 2.0 TSI (190 к.с.), а також турбодизель 2.0 TDI (115 або 150 к.с.) . Коробки передач – шестиступенева «механіка» або семиступеневий «робот» DSG. Повний привід 4Motion – опція для 150-сильних дизельних машин та стандартне оснащення для 190-сильних бензинових.

Всі оновлення повною мірою дісталися й малотиражним різновидам паркетника. «Гарячий» Volkswagen T-Roc R, як і раніше, оснащений турбомотором 2.0 TSI потужністю 300 к.с., «роботом» DSG і повним приводом. Він хизується агресивним обвісом і чотирма патрубками випускної системи, розгін до «сотні» займає колишні 4,9 с, максимальна швидкість обмежена позначкою 250 км/год. За доплату можна замовити випускну титанову систему фірми Akrapovic.

Залишився в гамі й T-Roc Cabriolet, який фактично заміняє відкритий Golf, давно виключений із гами. В нього посилений дводверний кузов із м’яким верхом, який складається, колісна база збільшена на 40 мм, а привід лише передній. На вибір є лише бензинові двигуни 1.0 TSI (115 л.с.) та 1.5 TSI (150 л.с.).

Кабріолети випускають у Німеччині на колишньому заводі фірми Karmann, тоді як п’ятидверний T-Roc роблять у Португалії.

Джерело Авторевю

Не пропустіть