15:01, 17 листопада 2021

Із луцьким перевізником розірвали договір на перевезення пасажирів на маршруті № 9

Сьогодні під час чергового засідання виконавчого комітету розглянули питання «Про виконання перевізником – ФОП Макарчуком М. П. договорів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом».

Про це повідомляють на веб-сайті Луцької міськради.

Начальник відділу транспорту Віктор Главічка, доповідаючи з цього питання, зазначив, що ФОП Макарчук М.П. надає послуги перевезення пасажирів на автобусних маршрутах № 3, 9. “За даними АСООП (Звіт про робочий транспорт) у період з 1 квітня по 8 листопада, відсоток транспорту на маршрутах становив: № 3 – 81 %, №9 – 79 %.

До відділу комунікацій “15-80” за період з 1 квітня по 8 листопада надійшло 40 звернень на маршрути: № 3 – 23 скарги, № 9 – 17 скарг”, – наголосив він.

Віктор Главічка також додав, що працівники відділу транспорту видали 19 приписів про усунення порушень умов договору на перевезення пасажирів на маршрутах № 3 та № 9. На жаль, частину приписів так і не виконали.

Він зауважив, через ці систематичні порушення й вирішили розірвати договір на перевезення пасажирів за маршрутом № 9 “Райлікарня — Полонківська”.

Віктор Главічка повідомив, що перевізника попередили про можливе розірвання договору на перевезення пасажирів за маршрутом № 3 “Гаразджа (кладовище) — Госпіталь”. Нині він покращив показники роботи на цьому маршруті.

Міський голова Ігор Поліщук, звертаючись до перевізника, акцентував, що їхні автобуси є потенційно небезпечними для пасажирів.

“Кілька тижнів тому на шляхопроводі на проспекті Перемоги у вашого автобуса відпало колесо під час руху. Минулоріч провалилася підлога. Часто стаються задимлення. Ваші транспортні засоби є небезпечними.

Добре, що колеса в автобуса відвалилися, коли він піднімався на міст і швидкість була невелика. А що було б, якби він спускався  і швидкість була б більша. Що могло б тоді статися? Які наслідки були б?

Обов’язки перевізника доглядати за технічним станом своїх автобусів. Вони повинні бути справними”, – наголосив він.

Також Ігор Поліщук повідомив, що постійно моніторить роботу громадського транспорту у вечірній час: «Є багато зауважень та нарікань. Багато автобусів з’їжджає з маршрутів. Це ненормально, і ми боротимемося з цим».

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: