Смертельна пожежа у Дніпрі: будинку для літніх немає у реєстрі соцпослуг

Смертельна пожежа у Дніпрі: будинку для літніх немає у реєстрі соцпослуг

Фото
Укрінформ
У Реєстрі надавачів та отримувачів соціальних послуг будинок у Дніпрі, в якому загинули п’ять жінок, у якості надавача послуг не зареєстровано.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство соціальної політики повідомляє в Телеграмі.

Смертельна пожежа у будинку для літніх у Дніпрі / Фото: Микола М’якшиков, Укрінформ

Голова Національної соціальної сервісної служби України Владислав Машкін виїхав на місце пожежі в незареєстрованому приватному будинку для літніх людей в Дніпрі.

За попередніми даними, приватний будинок для проживання людей похилого віку знаходиться у двоповерховій окремо розташованій будівлі. Надавачем послуг за документами є фізична особа-підприємець.

На виконання доручення Мінсоцполітики на початку цього року Дніпропетровською обласною державною адміністрацією було створено комісію з виявлення та встановлення фактів надання послуг з проживання та/або утримання людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших громадян групи ризику. Було здійснено перевірку щодо дотримання виявленими надавачами послуг вимог законодавства.

Зокрема, протягом поточного року в Дніпропетровській області виявлено та перевірено діяльність 280 суб’єктів господарювання – надавачів соціальних послуг недержавного сектору.

“Приватний будинок для проживання людей похилого віку, у якому сталась пожежа, під час проведених перевірок не було виявлено. В Реєстрі надавачів та отримувачів соціальних послуг даний будинок у якості надавача послуг не зареєстровано”, - зазначили в Мінсоцполітики.

Тут нагадали, що уряд вніс на розгляд до Верховної Ради України проєкт Закону України «Про державний контроль за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки», а також підготовлено проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження дозвільних процедур та контролю у сфері надання соціальних послуг», якими передбачено запровадження ліцензування діяльності закладів такого типу та контролю за їх роботою.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада, за попередньою інформацією районного управління поліції Дніпропетровської області, в приватному будинку для проживання людей похилого віку о 9 ранку сталося коротке замикання та загоряння електропроводки. Це призвело до задимлення та отруєння чадним газом 5 мешканок – жінок віком від 75 до 89 років. Всього у цьому приватному будинку проживало 30 осіб.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова сьогодні звернулася до міністра соціальної політики Марини Лазебної та голів обласних держадміністрацій щодо забезпечення контролю за діяльністю будинків для літніх людей відповідно до чинного законодавства.

Фото: Людмила Денісова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-