$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+12° Київ +18° Варшава +10° Вашингтон

У Дніпрі затримали співробітницю будинку для людей похилого віку через загибель пацієнток

Ольга Коваль 17 Листопада 2021 12:07
У Дніпрі затримали співробітницю будинку для людей похилого віку через загибель пацієнток

У Дніпрі працівники поліції, окрім адміністратора будинку для осіб похилого віку, де раніше загинули 5 жінок, затримали ще й санітарку цього закладу.

«Наразі поліцейські в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу затримали адміністратора та санітарку закладу», - йдеться у повідомленні відділу комунікації поліції Дніпропетровської області, передає «Укрінформ».

У поліції нагадали, що 16 листопада до поліції надійшло повідомлення про те, що у приватному будинку для осіб похилого віку у Центральному районі Дніпра було виявлено п’ятьох мертвих жінок віком від 75 до 89 років.

Попередньо встановлено, що у одній із кімнат на другому поверсі будинку, де були виявлені загиблі, сталося коротке замикання та загоряння електропроводки.

«Жінки могли отруїтися чадним газом. Наразі тіла загиблих направлено на проведення судово-медичної експертизи для встановлення причини смерті», - уточнюється у повідомленні.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, 16 листопада, за попередньою інформацією районного управління поліції Дніпропетровської області, в приватному будинку для проживання людей похилого віку о 9 ранку сталося коротке замикання та загоряння електропроводки. Це призвело до задимлення та отруєння чадним газом 5 мешканок – жінок віком від 75 до 89 років. Всього у цьому приватному будинку мешкало 30 осіб.