Політолог Олександр Кочетков розповів про ймовірні віялові відключення електроенергії цієї зими, а також заявив, що на даний момент Україна має 10% від потрібної кількості енергоносіїв для проходження опалювального сезону.

«Віялові відключення нам загрожують, бо не вистачає енергоносіїв. Їх не вистачатиме, як бідним, так і багатим, тому що газ і вугілля або є для всіх, або немає. Зрозуміло, що ймовірні віялові відключення це вимушений захід», - зазначив Кочетков.

За словами експерта, віялові відключення дозволять уникнути повного краху в умовах дефіциту енергоносіїв. Як зазначив політолог, місцева влада Києва заявила, що, якщо зима виявиться холодною, то відключень не уникнути, бо запасів вугілля та газу всього 10% від того, що необхідно для проходження опалювального сезону.

«Українці, які звикли виживати в нелюдських умовах, пристосуються і до віялових відключень, як у 90-х роках, хоча тоді інтегрованість у віртуальний простір була меншою, ніж зараз», - сказав Кочетков.

Як зазначив політолог, якщо віялових відключень не вдасться уникнути, то найстійкіші прихильники влади, які зараз максимально підтримують її, можуть змінити свою позицію.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Рохов пояснив, яку стратегію може мати правляча партію на наступні вибори.

Також Знай.ua публікував слова Андрія Осадчука: Людство завжди змінювалося за трьох глобальних чинників.