1. Новини Закарпаття
  2. >

Анонімна вакцинація проводиться на Закарпатті вперше в Україні

17.11.2021 15:59 Суспільство

На Закарпатті вперше в Україні запроваджують анонімну вакцинацію. Це соціальний проект для людей, які отримали фальшивий сертифікат про щеплення від коронавірусу та змінили своє рішення.

На Закарпатті вперше в Україні запроваджують анонімну вакцинацію. Це соціальний проект для людей, які отримали фальшивий сертифікат про щеплення від коронавірусу та змінили своє рішення.

Наразі можливість зробити щеплення анонімно можуть усі мешканці Закарпатті в анонімному кабінеті щеплень у медичному центрі в Ужгороді.

Ініціатива щодо запровадження такого проекту на Закарпатті належить керівнику кафедри соціальної роботи УжНУ, професору, депутату Закарпатської обласної ради Федору Шандру. За його словами, в області було проведено соцдослідження і наразі на Закарпатті нараховується 4 тисячі фальшивих сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.

«Кількість фальшивих сертифікатів почала стрімко зростати після запровадження обов'язкової вакцинації від коронавірусу для державних службовців, а також працівників сфери освіти, медицини, культури. Я звернувся до лікарів і до Департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА з проханням запровадити анонімну вакцинацію для того, щоб люди, які зробили помилку і купили фальшивий сертифікат про вакцинацію мали можливість це виправити і врятувати своє життя та здоров'я», – розповів під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі Федір Шандор.

Як повідомив лікар-інфекціоніст Віктор Петров, кабінет анонімно вакцинації буде працювати в Ужгороді цілодобово на вулиці Східній, 4/1 (медичний центр Prevention Hospital).

«Анонімно зробити щеплення може будь-хто із мешканців Закарпаття, який з певних причин - релігійних чи сімейних - не хоче, щоби його дані про вакцинацію були внесені в систему. Так само ми надаємо можливість усім, хто придбав фальшивий сертифікат про вакцинацію або має діючий сертифікат, але фактично не отримав щеплення, прийти і зробити вакцинацію анонімно. Це можна буде зробити під будь-яким псевдонімом, який людина вкаже при візиті до медичного центру», – сказав Віктор Петров.

За словами лікаря, для охочих зробити вакцинацію анонімно доступні також усі види вакцин, які зараз використовуються в Україні. 
Нагадаємо, За вихідні померло 7 людей: у лікарнях Закарпаття додали ще 25 ліжок для хворих на ковід

Читайте на ГК:Містичні таємниці річки Тиса: трагедії, легенди про скарби та рекорди минулого (ФОТО)
Читайте на ГК:На Закарпатті з'явиться новий пункт пропуску: де він буде розташований
Читайте на ГК:Непоправна втрата сколихнула все Закарпаття: на війні загинув ще один захисник
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська